Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

Workshop, rólunk, matematikusokról

Közös gondolkodásra hívunk minden - akadémiai vagy cégeknél dolgozó - matematikust a Bolyai Társulat szervezésében.

Mikor? 2023. március 24. 17:30-20:00. (utána fakultatív sörözés)

Hol? Rényi Intézet, Reáltanoda utca 13-15.

Facilitátorok: Tardos Zsófi (WorldQuant) és Keszthelyi Gabi (BME, Rényi Intézet)

Regisztráció: https://forms.gle/JCmJTUmqGAMBy5q59

Mi fog történni?

Azt gondoltuk, hogy jó lenne, ha elkezdenénk beszélgetni - cégeknél dolgozó és akadémiai matematikusok. Alapvetően azzal a céllal, hogy együtt tágabb látókörűen nézzünk rá olyan kérdésekre, hogy hogyan fejlődhetne az egyetemi képzés, milyenek a jó matekversenyek, vagy hogyan lehetne vonzóbb a matek a társadalom számára stb.  

Kezdhetnénk a személyessel is: milyen élmény volt nekünk matekot tanulni? Utólag visszanézve mit adott a képzés? Mennyire van most matematikus identitásunk? Hogy dőlt el, hogy milyen karrierutakat választottunk? Hogyan látjuk egymást céges és akadémiai matematikusok, hogyan van egymásra szükségünk? Vannak-e személyes, közösségi vagy társadalmi matekkal kapcsolatos vágyaink, vízióink?

Aztán megnézhetnénk, hogy kirajzolódnak-e közös fontos kérdéseink, amihez valahogy sokunknak köze van, így vagy úgy. És hátha még tudunk is 1-2 lépést tenni ezekben a kérdésekben, ha már ott vagyunk. 

Disclaimer matematikusoknak: Interaktív lesz, kifejezetten cél, hogy mindenki minél több emberrel beszélgessen egy kicsit. Mászkálni is kell majd ennek érdekében. Minden bizonnyal lesznek nem túl jól definiált kérdések is. Ahogy a címben is áll, rólunk fog szólni ez az egész. Cserébe lesz pogácsa. 

Regisztráció: https://forms.gle/JCmJTUmqGAMBy5q59

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/557174746425412

Hívjam a többi matematikust? Igen, köszönjük!