Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

RMM - Romanian Master of Mathematics

A Romanian Master of Mathematics (RMM) nemzetközi matematika versenyt középiskolai diákok részére rendezik meg Bukarestben (Románia). A verseny ugyanazt a struktúrát követi, mint az IMO és általában február végén szervezik meg. A részvétel kizárólag meghívás alapján történik, az előző évi IMO-n  legjobban szereplő országokat hívják meg. Korábban hat fős csapatok versenyeztek, 2020-tól legfeljebb négy diák lehet egy csapatban. 2020-ban bevezették a regisztrációs díjat. 

 • 2023. évi Romanian Master of Mathematics nemzetközi versenyt február 27. - március 4. között rendezték meg Bukarestben. Csapatunk a 6. helyen végzett a nemzetek rangsorában; Németh Márton 23 ponttal ezüstérmet, Simon Bence László 17 ponttal, Lovas Márton 12 ponttal bronzérmet, Fülöp Csilla 10 ponttal dicséretet kapott. A csapatvezető Lenger Dániel, a csapatvezető-helyettes Borbényi Márton. Gratulálunk a csapatnak, akinek a beszámolója megjelent az Érintőben.
 • A 2021. évi Romanian Master of Mathematics nemzetközi versenyt október 11-16. között tartották meg, online formában. Magyarország egy 6 fős csapattal képviseltette magát. Kovács Tamás 19 ponttal, Molnár-Szabó Vilmos 19 ponttal, Török Ágoston 17 ponttal bronzérmet, Jánosik Máté 15 ponttal, Fleiner Zsigmond 13 ponttal dicséretet kapott. A csapatvezető Lenger Dániel, a csapatvezető-helyettes Borbényi Márton volt, beszámolójuk az Érintőben olvasható. Gratulálunk a csapatnak!
 • 2020-ban a február 26. és március 2. között Bukarestben rendezett versenyen sajnos nem vett részt a magyar csapat, mivel a verseny egybeesett az OKTV speciális matematika tagozatos döntőjével. 
 • A 2019. február 20-25. között Bukarestben megrendezett 11. RMM meghívásos nemzetközi versenyen szép eredményeket ért el a magyar csapat:
  Haiman Milan (New York, Stuyvesant High School) 32 ponttal ezüstérmet,
  Matolcsi Dávid (Budapest, Fazekas Mihály Gimnázium) 26 ponttal,
  Weisz Máté (Szeged, Radnóti Miklós Gimnázium) 24 ponttal bronzérmet,
  Schrettner Jakab (Szeged, Radnóti Miklós Gimnázium) 15 ponttal dicséretet kapott.
  A csapatvezető Lenger Dániel (ELTE), a csapatvezető-helyettes Kiss Melinda Flóra (ELTE) volt, beszámolójuk az Érintőben olvasható.

 • 2018-ban 10. alkalommal rendezték meg Bukarestben az RMM versenyt, melyen a magyar csapat nagyszerű eredményeket ért el:  
  Janzer Orsolya Lili (Budapest, Fazekas Mihály Gimnázium, 12. osztály) 32 ponttal aranyérmet,
  Gáspár Attila (Miskolc, Földes Ferenc Gimnázium 12. osztály) 28 ponttal ezüstérmet,
  Matolcsi Dávid (Budapest, Fazekas Mihály Gimnázium, 11. osztály) 28 ponttal ezüstérmet,
  Molnár-Sáska Zoltán (Budapest, Fazekas Mihály Gimnázium, 12. osztály) 26 ponttal ezüstérmet kapott.
  Ezzel a magyar csapat a 2. helyezést érte el. A csapatvezető Lenger Dániel (ELTE), a csapatvezető-helyettes Kiss Melinda Flóra (ELTE) volt. Beszámoló az Érintőben 
 • 9. RMM meghívásos nemzetközi matematikaversenyt Bukarestben, 2017. február 22-27. között rendezték meg, melyen a magyar csapat a 8. helyen végzett. A csapattagok egyéni eredményei:
  - Williams Kada 30 ponttal és
  - Borbényi Márton 25 ponttal ezüstérmet,
  - Molnár Sáska Zoltán 21 ponttal,
  - Tóth Viktor 20 ponttal,
  - Bukva Balázs 18 ponttal bronzérmet szerzett,
  - Gáspár Attila 16 ponttal dicséretben részesült.
  Beszámoló az Érintőben
 • A 8. alkalommal, 2016. február 24-29. között Bukarestben megrendezésre került Romanian Masters of Mathematics versenyen a magyar csapat az 5. helyen végzett. A csapattagok egyéni eredményei:
  - Williams Kada, Szabó Barna - 23 pont, aranyérem;
  - Gáspár Attila - 17 pont, ezüstérem;
  - Nagy Kartal - 16 pont, bronzérem,
  - Lajkó Kálmán - 15 pont, bronzérem;
  - Baran Zsuzsanna - 10 pont, dicséret.
  A 6. feladatot a teljes mezőnyből csak Lajkó Kálmán oldotta meg.