Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

8. Egyéb

  • LEMMA tábor középiskolásoknak 2024. július 15-19.

A LEMMA - LEendő Magyar MAtematikusok tábor célközönsége az egy évvel érettségi előtt álló diákok (jelenlegi 11-dikesek):
- Akik érdeklődnek a matematika iránt és szeretnék a logikus gondolkodásukat használni egyetemi tanulmányaik és a későbbi munkájuk során.
- Akik kíváncsiak, hogy (alkalmazott vagy kutató) matematikusként mennyi helyen el lehet helyezkedni, és miért mondjuk, hogy a matematikus (statisztikus /adattudós /aktuárius) a legjobb szakma az egész világon.
- Akiket érdekel Szeged városa, a szegedi egyetem, a hallgatói élet, a matematikusok világa és lehetséges egyetemi csoporttársai.

A tábor programja (július 15-19.): SZTE és MTA matematikus professzorok, alkalmazott matematikusként dolgozó korábbi egyetemisták és jelenlegi egyetemisták előadásai, beszámolói mellett izgalmas szabadidős programok és játékos vetélkedők kereteiben ismerhetik meg egymást, Szegedet és a szegedi egyetemet.

Bővebb információk: https://www.math.u-szeged.hu/~lgyorffy/LEMMA2024.jpg

 

  • Válogatás az Érintő első 7 évéből

Március 8. után megjelenik az Érintő könyv az  interkonyv.huedu.interkonyv.hu oldalon, és a Társulat honlapján továbbra is elérhető marad:

https://www.bolyai.hu/kiadvanyaink-valogatas-az-erinto-elso-het-evebol/