Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

3. Tagság

Belépés:

Ha be kíván lépni a Társulatba, kérjük töltse ki az online Belépési űrlapot vagy a Belépési Nyilatkozatot (doc), mely utóbbit küldje el e-mail címünkre (bolyai.tarsulat@renyi.hu). A *-gal jelölt mezőket feltétlenül töltse ki! Az új tagok belépésének jóváhagyása az Elnökségi Ülésen történik.

 

Tagdíj:

A Bolyai János Matematikai Társulat küldöttgyűlése a 2022. évi tagdíjat 6.000 Ft-ban állapította meg, az alábbi kivételekkel.

Kedvezményes tagdíjat fizetnek:

  • a nappali tagozatos diákok (az általános iskolától a PhD képzésig bezárólag) és
  • az adott naptári évben 66 -70 éves (az életkort ebben az évben betöltő) tagjaink.

A kedvezményes tagdíj idén a rendes tagdíj 20%-a, azaz 1.200 Ft.

71 éves kortól mindenki mentesül a tagdíj fizetése alól, ugyanakkor automatikusan tagja marad a Társulatnak.

Fenti értékek mindaddig hatályban maradnak, amíg azokat egy későbbi küldöttgyűlés meg nem változtatja. Esetleges többéves elmaradást csak az új áron lehet pótolni.

Ha valaki nem akar minden évben foglalkozni a tagdíj átutalásával, akkor egy viszonylag nagyobb összeg egyszeri átutalásával mentesülhet a további befizetések kötelezettsége alól, tagsága élete végéig fennmarad. Ha K a tag életkora és az adott évben T a rendes tagdíj, akkor ez az „élethosszig tartó tagsági díj” (TE) a következőképpen számítható ki:

ha K<58, akkor TE=(67-K)*T; ha K≥58, akkor TE=10*T.

Természetesen örömmel vesszük, ha valaki az előírt tagdíjnál nagyobb összeget fizet be. A tagdíj időarányos csökkentése (tört év esetén) nem lehetséges, ilyenkor is a teljes éves tagdíj fizetendő. Ha valakinek gondja van a tagdíj fizetésével, akkor kérjük, hogy problémáját jelezze írásban az Elnökségnek, igyekszünk megoldást találni.

Tagdíjhátralékkal nem rendelkező tagjaink az alábbiak szerinti kedvezményben részesülhetnek:

  • a(z) (általános, ill. középiskolás) diákok választásuk alapján kaphatnak 500 Ft kedvezményt a KöMaL előfizetői díjából vagy kérhetik az Ifjúsági Ankéton való részvételük támogatását,
  • a többi tagunk kérésre megkapja a Matematikai Lapok egy példányát, és ha előfizet bármely másik társulati folyóiratra, annak árából kap 500 Ft kedvezményt.

 

Tagdíjfizetési lehetőségek:

  • átutalással a Bolyai J. M. Társulat Kereskedelmi és Hitelbanknál kezelt 10200830-32310243–00000000 sz. számlájára (IBAN: HU30 1020 0830 3231 0243 0000 0000) vagy
  • csekken (amit kérésre postázunk).

Kérjük, szíveskedjék feltüntetni, hogy az összeg BJMT tagdíj.

 

Taglétszám:

Aktuális taglétszám: 914 fő