Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

Varga Tamás Napok 2021

A tavalyi, rendhagyó módon online megtartott rendezvény után idén a XXXIII. Varga Tamás Módszertani Napokat megint új formában, személyesen és online részvétellel vegyesen szervezzük. Ezzel egyfelől szeretnénk lehetőséget adni a személyes előadásra, részvételre, együttlétre, beszélgetésekre, amit mindannyian hiányoltunk az elmúlt időszakban. Másfelől azokra is gondolunk, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak személyesen részt venni, mégis szívesen adnak elő vagy vesznek részt hallgatóként a rendezvényen. 

A konferencia időpontja: 2021. november 5-6.

A terv az, hogy péntek délután 15 órától egy plenáris előadáson, a Varga Tamás Díjak átadásán és egy Varga Tamásról szóló film vetítésén vehetnek részt a regisztráló kollégák. Ezekre az eseményekre a szokott helyszínen, az ELTE TTK Lágymányosi Déli épületében kerül majd sor, ugyanakkor terveink szerint érdeklődők számára online is közvetítjük majd a délután programját.

Szombaton délelőtt, kora délután különböző szekciókban zajlanak majd az események. Az előadások egy része jelenléti lesz, másik részét online tartjuk. A jelenléti előadások ugyanúgy zajlanak majd, mint a pandémiás helyzet előtt, az online előadások pedig a tavalyi formában kerülnek megrendezésre, vagyis az előadó és a hallgatóság is valamilyen erre alkalmas internetes felületen (pl. Teams) “találkozik”. A hibrid formát (amikor egy előadáson belül keveredik a jelenlét és a távollét, akár az előadó, akár a hallgatóság szempontjából) a szervezési és lebonyolítási nehézségek miatt elvetettük.

A részvétel ingyenes lesz.

A program jelenleg szervezés alatt áll. Amennyiben valaki szívesen venne részt előadóként a konferencián a szombati szekciók valamelyikében, az október 10-ig jelezze ezen szándékát a csapodi.csaba@ttk.elte.hu email címen a tervezett előadás rövid leírásával és azzal, hogy személyes jelenléttel vagy online szeretné az előadást megtartani.

További információkkal, a regisztráció módjával és a programmal október 20. után jelentkezünk.