Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

Rátz Tanár Úr Életműdíj

2000-ben három nagyvállalat, az Ericsson Magyarország, a Graphisoft és a Richter Gedeon közösen hozta létre az Alapítványt a Magyar Természettudományos Oktatásért. Immár két évtizede közös céljuk, hogy tisztelettel adózzanak azon tanárok előtt, akik kiemelkedő eredménnyel képezik a jövő tehetségeit és hozzájárulnak az új pedagógusgeneráció szakmai pályájának elindításához.

Az alapítvány kuratóriuma minden évben meghirdeti a Rátz Tanár Úr Életműdíjat, melynek díjazottjai azok a középiskolai és általános iskolai tanárok, akik az alapítók tevékenységi köréhez szorosan kapcsolódó magyarországi matematika-, fizika-, kémia-, valamint biológiaoktatás területén kimagasló szerepet töltenek be a tantárgyak népszerűsítésében és tehetséggondozásban. Évente 8 pedagógus részesül díjazásban.

A matematikatanárok felterjesztéseit a Bolyai János Matematikai Társulat szakmai bizottsága zsűrizi és javaslatot tesz a Magyar Természettudományos Oktatásért Alapítvány kuratóriumának.

A díjazottak, méltatásuk és a díjátadón készült fényképek megtalálhatók a életműdíj honlapján: https://www.ratztanarurdij.hu/

 

A díj 2023. évi felhívása elérhető itt.