Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

1. Hírek, események

Prima Primissima díjat kapott a Bolyai Társulat!

A Bolyai János Matematikai Társulat Magyar oktatás és köznevelés kategóriában elnyerte a Prima Primissima díjat. A díjat Pálfy Péter Pál, a BJMT elnöke vette át december 3-án, ám a siker a Társulat 130 éve során a magyar matematikáért igen sokat tett minden tagjának és munkatársának elismerése. Az eseményről az Érintőben is olvashatunk.

Bemutató kisfilm a Társulatról

 

ELTE TTK nyílt nap

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara 2022-ben hibrid formában rendezi meg a felvételi Nyílt Napját, élő bejelentkezésekkel, képzésismertetőkkel, laborbejárásokkal, mintaórákkal kísérve. Időpontja: 2022. január 21. 9:00 - 14:00

A Matematikai Intézet 12:00 – 14:00 óráig várja az érdeklődőket.

Információk: https://ttk.elte.hu/nyiltnap2022

A további egyetemek nyílt napjának időpontjait a későbbiekben a felvi.hu oldalon találják az érdeklődők: https://www.felvi.hu/felveteli/nyiltnap

 

RMM 2021

Az évente megrendezésre kerülő 2021. évi Romanian Master of Mathematics nemzetközi versenyt október 11-16. között tartották meg, online formában. Magyarország egy 6 fős csapattal képviseltette magát. Kovács Tamás 19 ponttal, Molnár-Szabó Vilmos 19 ponttal, Török Ágoston 17 ponttal bronzérmet, Jánosik Máté 15 ponttal, Fleiner Zsigmond 13 ponttal dicséretet kapott. A csapatvezető Lenger Dániel, a csapatvezető-helyettes Borbényi Márton volt. Gratulálunk a csapatnak!

 

Érintő decemberi száma

Megjelent az Érintő - Elektronikus Matematikai Lapok decemberi száma, fiatalok tehetséggondozásáról, díjakról, elismerésekről, és a matematika különböző ágairól szóló írásokkal, melyet a https://www.ematlap.hu/ linken érhetnek el.