Bolyai János Matematikai Társulat
Alapítva 1891-ben

Nemzeti Kulturális Alap

A Magyar Országgyűlés a nemzeti és egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének, valamint terjesztésének támogatása érdekében hozta létre a Nemzeti Kulturális Alapot.

Az Alap elvi, irányító, koordináló és a jogszabályokban meghatározott esetekben döntési jogkörrel rendelkező vezető testülete a Bizottság. A Bizottság meghatározza az Alap rövid és középtávú kulturális stratégiáját, a különösen fontosnak tartott támogatási célokat, a támogatás során követendő szempontokat, ezek figyelembevételének rangsorát.

A Bizottság meghatározza az Alap rövid és középtávú kulturális stratégiáját, a különösen fontosnak tartott támogatási célokat, a támogatás során követendő szempontokat, ezek figyelembevételének rangsorát.

A művészeti és nem művészeti tematikájú állandó kollégiumok támogatási arányairól, továbbá a támogatás művészeti főtematikájú állandó kollégiumok közötti felosztásának arányairól a Bizottság a miniszter és az MMA elnökének egyetértésével dönt a kollégiumok javaslatainak figyelembevételével.

 

A Társulat 2019-ben az Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégium pályázatain a Rátz László Vándorgyűlés költségeire 250.000 Ft, az Érintő – elektronikus Matematikai Lapok kiadására 400.000 Ft támogatást kapott.